Lumia lett a Nokia

Lumia lett a Nokia

2014. október 22. CS2

Nekünk, akiknek a kilencvenes években a Nokia szinte egyet jelentett A MOBILTELEFONNAL, a finn gyártó termékei garantálták a minőséget, az 5-ös és 6-os sorozat volt a kategória csúcsa, egészen furcsa olvasni a híreket, hogy a nem megfelelő stratégiai lépések miatt mivé lett, hová zuhant a márka. A Windows-zal futtatott készülékek perifériára kerültek, a Nokia sokáig ragaszkodott elavulttá vált megoldásaihoz. Tavasszal már felröppent a hír, mi is megírtuk itt, hogy a Nokia névtől meg kell válnunk, hiszen az operációs rendszerek szállítója, a Microsoft felvásárolta a finnek készülékgyártó üzletágát. Most az is kiderült, hogy az eddig Nokia Lumia néven futó telefonokat ezentúl Microsoft Lumiának fogják nevezni. Ezzel gyakorlatilag vége a köznapi értelemben vett és használt, a mobilkommunikációval évtizedekig egybeforrt Nokia márkanévnek. Persze, ha azt nézzük, hogy alig másfél évtizede még Motorolák, Siemensek és Alcatelek közül választhattunk az előfizetésünkhöz… Ezek a márkák is nagyrészt kikoptak vagy átalakultak nálunk (persze, a Motorola és az Alcatel máshol él és virul). Megemlékezésünk részeként újra ajánljuk Jan Chipchase, a Nokia kutatójának előadását a TED-en, 2007-ből, abból az időből, amikor úgy tűnt, az átmeneti nehézségek ellenére a legendás márkanév élni és virulni fog. Nem így lett.

microsoft.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tedxdanubia.blog.hu/api/trackback/id/tr206816645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.10.23. 01:37:49

Le a kalappal a finnek előtt a Nokia felépítése miatt.

Aztán, hogy több legyen a profit, kineveztek egy amcsit a vállalat élére, aki bedöntötte az egészet, majd elpasszolta bagóért Amerikába, és elment golfozni.

Ezért nem szavazunk többek között az Amerikából vagy éppen Norvégiából fizetett libatolvajokra, egyéb illuzionistákra. Ha értenek hozzá, ha nem. Biztos lehetne gazdagabb Magyarország, lehetne több autópályánk, sok-sok felhőkarcolónk, minden sarkon McDonald's, csak az nem a miénk lenne. Elvennék a nyelvünket is, mindenünket - hiszen mennyivel hatékonyabb, ha mindenki angolul beszél.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.23. 02:00:37

@Istóczy úr:

Így néz ki, ha valaki semmit nem tud az egésztől, de nagyon határozott véleménye van.

Elop a csőd szélén tántorgó Nokiához érkezett, és a Nokia megállt a lejtőn, a "bagó" az pedig bő 7 milliárd dollár volt a mobil üzletágért. A Nokiát adták el, hanem csak az egyik üzletágát. A Nokia azóta köszöni szépen, jól megvan a nyereséges üzletágaival.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.23. 08:30:39

@Istóczy úr:

Nem, a Nokia abszurd üzletpolitikája vezetett ide.
süti beállítások módosítása