Mikor robban Afrika?

Mikor robban Afrika?

2014. március 24. CS2

E hét elején járta be a világsajtót a hír, hogy három nigériai faluban több mint száz embert mészároltak le fegyveres támadók az ország középső részén, Kaduna államban. A lőfegyverekkel és bozótvágókkal felszerelkezett támadók, akik a helyi hatóságok szerint a muzulmán fulani pásztornép tagjai lehettek, a letarolt házakban lévő élelmiszereket vitték magukkal. Nigériában több évtizede jellemzőek az ilyen, alapvetően területvitákra visszavezethető incidensek, és egész Afrikára számos, elsősorban társadalmi, etnikai és gazdasági jellegű probléma jellemző, amelyek „robbanással” fenyegetnek. Ezek megértéséhez, a felületi kezeléseken túlmutató válságterápiák alkalmazásához ismerni kell a hatalmas és minden szempontból különleges kontinens hagyományos értékeit és a folyton változó gazdasági viszonyait is. Az ebben történő eligazodást segíti Charles Robertson TED-en elhangzott remek előadása.

nigeria.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tedxdanubia.blog.hu/api/trackback/id/tr765876446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gin74tonic 2014.03.24. 22:02:20

soha nem fogjuk megerteni oket, mas ertekek szerint gondolkoznak elnek.

kedves okos honfitársaim 2014.03.25. 00:02:36

@vontod75: Ez meg mi?! Valami eklatáns példa az "amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek" szabályra?
Tetü W. gyakorlatilag egy holokauszton elmélkedik. Etnikai tisztogatáson. Próbálná meg egy magyar!
A gond az, hogy amit ír, az is csak bizonyíték arra, hogy fogalmatok sincs (másnak sincs), még a helyzet elemi részeivel se vagytok tisztában, pedig a lényeg kb. az , amit (szintén égbekiáltó...) az elején pedzeget: másik fajról van szó. Talán nem teljesen, de rövid időn belül elszakad a homo sapienstől ez a szaracén társaság. Látszik (olimpián, NFL-ben, NBA-ben), hogy a fizikai paramétereik is mások, de látszik (Nobel-díj kiosztón, akadémiákon végignézve), hogy szellemi paramétereikben is eltérnek az embertől. Erre leginkább nem afrikai példák mutatnak, hanem amerikaiak. Haiti a világ első fekete köztársasága. Több, mint 200 éves. A franciák virágzó gyarmata volt, jó kérdés, hogy a szaracén faj ennyi idő alatt mit tett hozzá. A teljes káoszt. A világűrből látszik, hogy hol a határ a (csak félig-meddig néger) Dominikával. Ahol ki van irtva minden zöld növény, addig tart Haiti. Az Államokban lásd New Orleans és Detroit, vagy éppen Jersey City, Oakland, Long Beach kies vidékeit. Egy antirasszista, apartheidről szóló film fehér antagonista női mellékszereplője fogalmazta meg a lényeget, Dél-AFrika kapcsán: "Itt mi építettünk mindent. Ezen kívül az egész kontinens egy szemétdomb."
Van a gyarmatosításban sok álszentség, erkölcstelenség, hiba és bűn. De a legnagyobb - akárcsak a kommunizmusban - ami utána jött. Egy dologban van igaza Tótának, egy odavetett félmondatban: nem szabadott volna eljönni onnan (a fehér embernek).
A legnagyobb veszély viszont az, hogy ezek a beszélő lények mind demográfiai, mind katonai téren kiemelkednek az állatvilágból, és a jelenlegi fehér mainstream politika nem vesz tudomást arról a veszélyről, amit néhány éven belül nem mint éhes, hanem mint hataloméhes és bosszúszomjas invazív jelenségként jelentenek.

kedves okos honfitársaim 2014.03.25. 00:06:13

@gin74tonic: Magyarország vezető etológusa optimistább Nálad, már ami a kutyákat illeti. Csányi Vilmos szerint néhány évtizedes célzott kutatás és célzott tenyésztés révén a kutyákkal szót fogunk érteni.

pounderstibbons 2014.03.25. 00:27:09

@kedves okos honfitársaim:

Kedves okos honfitársam!

Légy oly kedves utánanézni Swift Szerény javaslat c. szösszenetének, mielőtt eme hiányosságod további félreértésekre ad okot.
Segítek, a kulcsszavak: Groteszk/Irónia.

rednews.hu/az-elmelet-gyakorlat/default/szereny-javaslat.html

Nzoltan 2014.03.25. 05:41:45

Az afrikai az az ember, aki elfeletett lejönni a fáról.

Most lehet itt zizegni azon, jogy mekkora rasszista vagyok, de ahol megjelentek, ott sok jó nem történt az elmúlt évtizedekben. De meggyőzhető vagyok, lehet hozni a pozitív peldákat.

belekotty 2014.03.25. 08:08:52

Néhány száz évvel le vannak maradva. Ennyi. Mire feljönnek, már nem lesznek erőforrások. Nekik marad az örök szegénység.

]{udarauszkasz 2014.03.25. 08:25:51

@kedves okos honfitársaim: Sok helyen a magyarokrol gondoljak ugyanezt, amit te az afrikaiakrol. Egyebkent megvizsgaltak oket, mar jo ideje kiderult: Semmivel se kulomboznek jobban a feher embertol genetikailag, mint mondjuk egy orosz egy spanyoltol. Sot, a genetikai valtozatossag naluk joval nagyobb, mint itt Europaban, vagy Azsiaban. Ha esetleg bevetnek valahol egy genetikai alapon gyilkolo biologiai fegyvert, akkor itt mindenki feldobja a pacskert, de fekete-Afrikaban maradnak tulelok.

]{udarauszkasz 2014.03.25. 08:27:20

@Nzoltan: Minden a neveltetes kerdese. Egy negert, vagy egy ciganyt is lehet ugy nevelni, a temperamentuma ellenere, hogy ne lojon le az utcan, vagy ne lopja ki a szemed.

]{udarauszkasz 2014.03.25. 08:28:14

@belekotty: Eroforrasok lesznek - a vilagurben. A kiherelt Foldet pedig itthagyjak nekunk.

Krisz11 2014.03.25. 10:29:16

@gin74tonic:
"soha nem fogjuk megerteni oket, mas ertekek szerint gondolkoznak elnek."
Hát igen, sajnos sok embertársunk nem érti meg az afrikai kultúrát, pl: amikor transzvesztitákból toboroznak hadsereget, és meztelenül rohannak gépfegyverrel az ellenségre abban a hitben, hogy láthatatlanok. Vagy amikor valamelyik köztársaságnak kalasnyikov van a címerében.

Mindenesetre ameddig meg nem értjük őket, érdemes lenne az afrikai határátkelőket lezárni, csak a biztonság kedvéért arra a pár 100 évre.
Meg mondjuk az esőerdő köré falat húzni, mert azért az állatvilág mégiscsak értéket képvisel.

Krisz11 2014.03.25. 10:49:26

@]{udarauszkasz:
"Semmivel se kulomboznek jobban a feher embertol genetikailag, mint mondjuk egy orosz egy spanyoltol"
Mindenesetre az tény, és utána is nézhetsz, hogy a fehérek átlag intelligenciája 100 körül van, az afrikai amerikaiaké kb 85, míg a szub-szahara afrikaiaké átlagban kb 70. Namost ehhez tegyük hozzá, hogy 80 alatt már szellemileg fogyatékosnak tekinthető az illető játékos.
Összehasonlításként a csimpánzok intelligenciája 50 körül van.

kedves okos honfitársaim 2014.03.26. 01:07:52

@pounderstibbons: Kösz, nem kell a link. Swift attól, hogy mindannyian ismertük, még egy közismert barom volt a korában. Nem folytatott az le egyetlen értelmes de főleg érzelmileg értékelhető dialógust. De csak kultiváld. Ha lehet ne egyél gyereket, max a sajátodat. Jogilag úgy korrekt. Mindent szabad, amíg mások gyerekének szabadságát nem korlátozod. Ez liberális szemüveggel nyilván nem elég irónikus.

kedves okos honfitársaim 2014.03.26. 01:13:17

@]{udarauszkasz: Azért ha egy magyar város főutcáján, vagy pl. a Nagykörúton járok, csak nem az jön le, hogy egy kalapban vagyunk. Pedig mi nem más népek bőrét húztuk le, hogy legyen némi civilizált felépítményünk. Volna itt egy kulcsszó: MUNKA. A legtöbb nyelvben csak néhány karakter. Komolyan mondom, elkezdek kutatni, hogy a bantoid, a nilota, és a khoisan nyelveken ezt a fogalmat ki tudják-e fejezni egy szóban. Az meg, hogy okosabbak vagyunk jelen állapotban, mint ők, nálam is vita tárgya. Ha vitathatatlan lenne, akkor Djerbától északra egy sem lenne. A genetikai okfejtés meg nekem mindegy. Életben maradnának, vagy sem, civilizációs szempontból nem fontos.
Valójában van egy kb. 2 százalék értelmes lény a feketék között, de ez sajnos a kritikus tömeghez nagyon kevés. Ugyanúgy sajnálom őket, mint a kb. 10 % valamire való cigányt. A saját fajtájuk ezerszer többet szivatja ezeket, mint a fehérek.

nyuggernyúzó 2014.04.28. 16:36:58

Ez az ő problémájuk. Mo. problémája a csökkenő születészám, elcigányosodás, elöregedés, kivándorlás. Itt nem robbanás lesz, hanem rohad le minden folyamatosan.
süti beállítások módosítása