Mennyit kokóznak a britek?

Mennyit kokóznak a britek?

2014. május 19. CS2

Az Independent azt írta a napokban, hogy a britek annyit kokóznak, hogy az kimutatható az ivóvízben is. A kutatók a már megtisztított vízben kerestek olyan anyagokat, amelyek a gyógyszeriparból származnak, ekkor találtak rá a benzoilekgonin nevű vegyületre, amivé a kokain bomlik az emberi szervezetben a felszívása után. A vizeletmintákban is ezt az anyagot keresik a drogteszteken a kokainistáknál. A DrogScope egyik tanulmánya szerint Nagy-Britanniában 180 ezer crack- és mintegy 700 ezer kokainfogyasztó van a 18-59 éves korosztályban, ők azok, akik rendszeresen drogoznak. A helyi népegészségügyi hivatal szerint az ivóvízben talált vegyület mennyisége nem veszélyes az egészségre, mivel mindössze 4 nanogrammnyit mutattak ki belőle egy literben. Hiába, a kábítószer még mindig nagy üzlet, érdemes felidézni Steven Levitt tíz évvel ezelőtti TED-előadását az üzletág pénzügyi rejtelmeiről.

cocaine.jpg

 

A múlt hét csütörtökön megrendezett 2014-es TEDxDanubia teltházas, lebilincselő előadásairól készített felvételeket hamarosan közzétesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://tedxdanubia.blog.hu/api/trackback/id/tr876180212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása