A családi burgerek királya

A családi burgerek királya

2014. július 17. CS2

Melyik az USA legjobb hamburgere? A McDonald’s-é? A Burger Kingé? Netán a KFC-jé? Sztereotípia – bár valóságalapja van bőven -, hogy az amerikaiak hamburgeren élnek és híznak, és mivel egész kultusza van arrafelé a junk food irányzatnak, rendre meg is szavazzák, melyik super size meal a legjobb. Nos, a napokban megtörtént legfrissebb felmérés szerint a tengerentúlon nem a fent említett világmárkák viszik a prímet népétkeztetésben – már ami a minőséget illeti -, hanem egy kicsi és viszonylag ismeretlen családi vállalkozás, a Habit Burger Grill. A vállalkozást 1969-ben alapította egy testvérpár Santa Barbarában az anyjuktól kölcsönkapott ötszáz dollárból, és bár jelenleg mintegy 100 éttermük üzemel USA-szerte, ez ottani viszonylatban kicsiny családi biznisznek számít. A Habit specialitása, amivel valószínűleg a versenyt is megnyerték a nyílt lángon grillezett, füstös ízű, mindig friss marhaburger, amelyből öt fajtát is az étlapon tartanak. Az Egyesült Államokban egyébiránt 53 000 bejegyzett hamburgerkészítő cég van, tehát a „kifőzde” szép mezőnyben tört az élre. A tradíciókkal rendelkező családi vállalatok több értéket képesek a társadalom felé közvetíteni – állítja 2011-es, de ma is aktuális előadásában Zwack Izabella a TEDxDanubián, és meggyőző számokkal, statisztikákkal is alátámasztja ebbe vetett hitét és munkásságát.

hamburger.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tedxdanubia.blog.hu/api/trackback/id/tr166515965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása