Kortárs maffiózók

Kortárs maffiózók

2014. január 24. CS2

35 év után elkapták a maffiózókat, akik a New York-i JFK repülőtéren 1978-ban elkövetett legnagyobb amerikai rablásban vettek részt, akiket Martin Scorsese is megfilmesített a Nagymenők (Goodfellas) című kultfilmjében. De a mai maffiózok is haladnak a korral, változik a piac, fejlődik a technika, az internet is „csodákra” képes, ha szervezett bűnözésről van szó. Misha Glenny a klasszikus szicíliai/new york-i maffiózóképet formálja át előadásával, amikor a modern maffiahálózatokról és a bűnözők leleményességéről beszél.

A bejegyzés trackback címe:

https://tedxdanubia.blog.hu/api/trackback/id/tr535779671

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Terroristákat toboroz az Amerikai Népszava a magyar balos ellenzékből 2014.01.26. 00:45:03

. Azt írja, a Szabadság térre tervezett emlékmű felrobbantása alkotmányos és morális kötelesség, és aki megteszi, nemzeti hős lesz. A cikk, amelyről a lenti printscreenek készültek, hét alkalommal szólítja fel olvasóit a készülő emlékmű megsemmisítésé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigPi 2014.01.26. 11:24:23

Azért a modern maffia eszközök közé oda sorolhatta volna az adó optimalizálást is. Persze lehet azt mondani, hogy ezt a törvények nem tiltják, de azért jól látszódik, hogy a legtöbb kormány még is így gondolja és szóvá is teszi.
süti beállítások módosítása