Van megoldás korrupció ellen?

Van megoldás korrupció ellen?

2014. március 07. CS2

A jövő héten jelenik meg Zuschlag János könyve, az ehhez kapcsolódó interjú már nagy port kavart, valószínűleg a könyv is sok ember tyúkszemére tapos. A korrupció nemcsak a magyar politikai életet szövi át, a hatalom középpontjához közeledve a világ nagyobbik részén egyre nehezebb és zavarosabb a pénzügyi információkhoz való hozzáférés, és ezzel kapcsolatos információáramlás. De mindig van pár ember, aki több-kevesebb sikerrel saját bőrét kockáztatva megy utána, hogy mivel is foglalkoznak a politikai hatalom birtokosai, akik a közpénzeket esetleg saját fürdőszobájuk felújítására költik. Heather Brooke újságíró is ennek járt utána, az ő 2009-es feltáró cikke indított el Nagy-Britanniában egy folyamatot, amely során lemondott a brit kormány hat minisztere és a házelnök is. Ő mesél arról, hogyan lehet a korrupció ellen tenni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tedxdanubia.blog.hu/api/trackback/id/tr185848836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jogalany 2014.03.08. 04:43:37

Bizony lehet tenni ellene, de ehhez akarat kell az ország vezetése részéről.
Alulról kezdve nem megy, olyan mint a maffia elleni harc. Ha az utcai árusok után mész csak és meg kell állni, ha már irodákban szükséges a kutakodás, az eredmény nulla lesz. A történelem bizonyítja, hogy lehet hatékonyan tenni, de nem úgy mint a káb.szer kereskedelem ellen, hogy nem vizsgálhatják, hogy a csudába tud Afganisztánból eljutni a sok tonnányi szer szerte a világban, miközben sok ezernyi katona is vigyázz a rendre. Vagy pl. Mészáros vagyona nem vizsgálható.
Disznóság

nu pagagyí 2014.03.08. 07:12:18

Magyarországon nem a sutyiban végzett pitiáner korrupciókkal van gond, hanem a pofára szabott több milliárdos pályázatokkal, a közvagyon osztogatásokkal, az állam és hatalmi párt összenövésével, amely bármit törvényesít.

Lehet tenni ellene, forradalmat kell csinálni!
süti beállítások módosítása